ПОЛЕЗНО

1. Опаковката на матрака го защитава от външни въздействия /влага и замърсявания/, но съхранява производствената миризма на новото изделие /като всяка нова вещ/. След като свалите опакъвката на матрак „Елите” преди да използвате новото изделие е необходимо да го проветрите в просторно помещение за не по-малко от 1 седмица, за да се елеминира производствената миризма. За ускорение на този процес препоръчваме матракът да се прахосмукира. Интензивността на миризмата ще намалее и съвсем скоро напълно ще изчезне.

2. Използвайте матрака в сухо проветриво помещение. Не разполагайте матрака в близост до огнеопасни електроуреди и източници на открит огън.

3. Използвайте матрак „Елите” на стабилна равна повърхност /подматрачна основа/ или върху качествена стабилна основа с ламели от слоест дървен материал. За матрак с ширина от 140 см и повече препоръчваме да се използва легло, което е укрепено с допълнителен пети крак. Не използвайте матрака върху легло, със спално място по-малко от размера на матрака.

4. Обръщайте редовно матрака /разменяйки страните лято-зима/ веднъж на всеки 1-3 месеца и през съответно същия период – променяйки положението глава-крака. Това е необходимо за да се възстановят слоевете в сърцевината на матрака в процеса на експлоатация.

5. За да се запази чистотата на матрака препоръчваме използването на защитни аксесоари – протектори и топ матраци, които можете да закупите от нас, матраци Елите.

6. Почиствайте матрака само с обозначените за това препарати. Не гладете върху матрака, освен топлина ютията отделя пара, която не е благоприятна за дамаската.

7. Не скачайте върху матрака, това го деформира и можете да се нараните. Матраците не се препоръчват да се използват вместо диван.

8. Не пренебрегвайте информацията за натоварване на матрака на едно спално място и препоръките на производителя.

9. Не сгъвайте и прегъвайте матрака при транспортиране или съхранение.

10. Не поставяйте върху матрака горещи или остри предмети.

11. Не третирайте повърхноста на матрака с агресивни химични вещества.

12. Не дърпайте, не местете, не обръщайте матрака, дърпайки го за окантването или дръжките, които изпълняват декоративна функция.

 

 


Изберете българското с утвърдено качество и атрактивна цена от матраци ЕЛИТÉ.

  • eliteood@gmail.com
  • 0887 221202 0331 67550
  • гр. Асеновград, бул. България 179.

МАТРАЦИ

матраци

Матраци Елите - матраци, матраци пловдив, производство на матраци, евтини матраци